Boosblogs.

Ben de laatste paar dagen met enkele stylisten langs een klant geweest dus niet veel van het online gebeuren gevolgd. Blijkt dat er wat ophef is over een stuk in De Standaard. Ik vind het wel een beetje een zuur. Bloggers hébben hun invloed en het is geestig om mee bezig te zijn… Niet alles in dat stuk zal kloppen maar toch enkele zaken:

1. het is niet omdat iemand een mening heeft over de regeringsvorming dat dat ook nieuwswaarde heeft. Ga eender welk café binnen en daar zal je een mening tegenkomen over de regeringsvorming. Het is natuurlijk iets anders wanneer er een andere invalshoek aangeboord wordt. Of er iets anders dat nog niet geweten is naar boven komt.

2. Om een beeld te krijgen van ‘hoe denkt de man in de straat’ moet je ook niet de reacties op blogs gaan lezen. De mensen die niét reageren zijn nog altijd groter in aantal en hebben ook een mening. Ze kiézen er misschien voor om niet te reageren op een bepaald bericht. Of in de meeste gevallen: ze hebben het niet eens gelezen. Om maar te zeggen dat het toch iéts genuanceerder is dan dat.

Blogs hebben zeker hun verdiensten, en misschien komt dat in het stuk te weinig naar voor, maar laat ons het niet overroepen ajb. Blogs zijn een medium dat zeker credits verdiend, maar daar komst wel nog wat anders bij kijken ook. Want indien blogs inderdaad zoveel invloed hebben, dan mag een blogger zich ook niet verstoppen achter “het is een persoonlijke mening dus alles mag en kan.” Of het een of het ander. Volgens mij hebben bloggers dus wel degelijk een aanzienlijke invloed, maar is het nog zeker geen volwassen medium. Persoonlijk vond ik dit (met alle sympathie hoor) er bijvoorbeeld net over.

Advertenties

0 Responses to “Boosblogs.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: