Voeten.

Zouden ze dat nu expres gedaan hebben? Dat kan toch niet. Een schoon beeld leverde dat toch niet op…?

Daarnet in De Laatste Show gaat Steun Meuris op zoek naar een Ken Loach decor in Vlaanderen. Meuris staat lager dan de camera dus er is sprake van een licht vogelperspectief. Naarmate de uitleg van Meuris op zijn einde loopt zoomt de camera uit en tilt hij een beetje naar boven. Bij zijn laatste woorden is de camera zo ver doorgeschoten dat Stijn Meuris plots geen voeten meer heeft.

Zo’n dingen gebeuren wel een keer in de krant. De lay-out is dan op zijn best bezig geweest. Soms was een elegantere oplossing mogelijk, soms kan het niet anders. Maar als fotograaf kijk je daar toch wel even naar. Ik bedoel: je laat je ogen over de verschillende plannen gaan (voorgrond-achtergrond) en dan even snel langs het kader om net die dingen te gebruiken.

Niet hier dus. En dan nog bij een stukje voor een filmmonument als Loach. Dat probeer je toch te verzorgen? Verdekke Frieda.

Ben ik de enige die de esthetiek van een voetloze Meuris niet vat? Of was het toch een bijgesneden beeld zoals in de krant wel eens voorkomt en misschien is de avond van die cameraman wel om zeep. Verdekke, bij Ken Loach dan nog.

Advertenties

0 Responses to “Voeten.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Pekes en ertjes

Indien u iets op deze blog uit blik niet lust kan u dat altijd in de comments laten blijken. Alles wat hier zou verschijnen is slechts mijn persoonlijke mening, uiteraard heeft mijn werkgever daar niets mee te maken

Autrefois

Flickr Photos

RSS Viral Video Chart

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.
Advertenties

%d bloggers liken dit: