Toerist.

Eerder deze week had ik een fijne babbel met Geert Deweyer. Dat gebeurt wel meer met hem hoor, toen ik begon te werken moet hij ongeveer de eerste journalist geweest zijn waar ik een goed contact mee had opgebouwd. Misschien omdat we interesses delen: reizen , film, strips,… Soite ik kom er goed mee overeen, en het is fijn om op die manier te werken. Hij vertelde me dat hij ooit een persreis heeft geweigerd (als freelance journalist stel u voor…!) omdat hij niet wilde dat die bestemming zou geruïneerd worden door toeristen. De bestemming in kwestie was Antarctica.

Ik moest direct denken aan een verslag op Discovery Channel over de beklimming van Mount Everest. Je zag daar gewoon filevorming op die berg! Dat was hallucinant, een groep van 20 mensen die staan aan te schuiven aan een smalle doorgang. Iemand durfde niet zo goed en daardoor moest iedereen die erachter kwam geduldig wachten. Naar het schijnt is het aantal boekingen op Nepal met 30% gestegen.

Iedereen die op vakantie gaat met het idee, dat hij massatoerisme vermijdt maakt zichzelf iets wijs. Het enige wat je op vakantie wél kan doen is proberen om zoveel mogelijk met de plaatselijke mensen in contact te komen. Dat is de reiservarin die ik nastreef. Of dat nu aan het andere eind van de wereld is of in Oostakker voor mijn part.

Dus om de cirkel rond te maken, ik vind dat Geert gelijk had. Voila.

Advertenties

0 Responses to “Toerist.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Pekes en ertjes

Indien u iets op deze blog uit blik niet lust kan u dat altijd in de comments laten blijken. Alles wat hier zou verschijnen is slechts mijn persoonlijke mening, uiteraard heeft mijn werkgever daar niets mee te maken

Autrefois

Flickr Photos

RSS Viral Video Chart

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.
Advertenties

%d bloggers liken dit: