Geburen.

Daarnet tijdens de lunch hadden we het over legendarische figuren uit de kindertijd. Bij ons in het dorp liepen enkele ‘begrippen’ rond. Namen die als je ze liet vallen , direct vertelden over wie het ging. De meesten wisten waarschijnlijk niet eens dat er op die manier over hen gesproken werd. Een overzichtje:

De Zak of De Zot

Jonge kerel die altijd over het voetbalpleintje in de buurt kwam rijden met zijn auto. Hij kon ook gewoon de weg volgen die rond het grasveldje loopt maar koos enkele keren voor de short cut. Een avant-gardistische johny met andere woorden. Af en toe nam hij toch de weg maar dan scheurde hij in zo’n rotvaart weg, dat De Zak ook wel eens De Zot genoemd werd

Moeke Boos

Een oud vrouwtje dat het niet kon verkroppen dat kinderen na school door haar straat fietsen. Ze stond dan zwaaiend met een wandelstok klaar om iedereen verrot te slaan. Tenminste dat maakten we onszelf graag wijs.

Zatte Gust

Gust was een man die alles met de fiets deed. Ook naar de winkel gaan. Het gebeurde dus wel eens een keer dat hij met zijn bak Joe Piler passeerde op zijn fiets. Het feit dat hij immer een rood aangelopen gezicht had in combinatie met een vuurrode haardos, leidde ons tot de conclusie dat hij wel zat moést zijn.

De Zwarte Hond

Een woest schepsel dat af en toe uit zijn hok ontsnapte. Waarschijnlijk om gewoon te spelen maar voor de jongelui uit de buurt stond het bekend als een monster dat je zonder moeite kon verscheuren.

De Loodgieter

Zoals de naam doet vermoeden, de man van de pijpen.

Mie Zaag

Kleinburgerlijke en overbeschermende buurvrouw

Den Hurk

Man die altijd kwaad werd als een voetbal in zijn voortuin belandde.

De Potloodvent

Tja…

Iemand anders die zulke figuren ken?

Advertenties

0 Responses to “Geburen.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Pekes en ertjes

Indien u iets op deze blog uit blik niet lust kan u dat altijd in de comments laten blijken. Alles wat hier zou verschijnen is slechts mijn persoonlijke mening, uiteraard heeft mijn werkgever daar niets mee te maken

Autrefois

Flickr Photos

RSS Viral Video Chart

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.
Advertenties

%d bloggers liken dit: