Ontsporingen.

Morgen is het dus nog eens treinstaking. Na die onaangekondigde werkonderbrekingen, branden, … laat het spoorwegpersoneel zich nog eens van zijn beste kant zien. Ik zal de wagen nog een keer nemen en V. kan met de bus vertrekken, gelukkig.

Een van de collega’s moet morgen vanuit Schiphol vertrekken naar Washington. Normaal gezien neemt hij de Thalys vanuit Antwerpen Centraal naar Schiphol en stapt hij dan zonder problemen op de vlieger. Helaas. Morgen dus niet. Vanmorgen in het station kon niemand zeggen wat hij dan wel moest doen. Naar Roosendaal rijden en daar opstappen? “Geen idee…”

Next step dus. Hij vliegt met KLM, en zij hadden het Thalysticket voor hem voorzien. Na een snel telefoontje was het geklonken. Ze zorgen voor een plaats op een vlucht van Zaventem naar Amsterdam. Geen probleem.

Zo kan een bedrijf geld verdienen in plaats van geld kosten , meneer.

Update: artikel van De Standaard:

BRUSSEL – Nog voor de aangekondigde treinstaking van start gaat, ligt een deel van het treinverkeer nu al in de knoop.

Spoorbeheerder Infrabel meldt dat het verkeer op de lijnen 94, Brussel-Doornik en 96, Brussel-Bergen-Quévy, sinds vanmiddag al grondig verstoord is. Vele treinbestuurders zouden zich ziek gemeld hebben.

‘De as Schaarbeek-Moeskroen zal vanmiddag in beide richtingen het zwaarst getroffen worden door de verstoringen’, aldus de woordvoerster van Infrabel. Vele treinen op die lijn zijn afgeschaft.

De lijn Brussel-Luik is eveneens niet gespaard, net als de lijnen ’s Gravenbrakel-Leuven en ’s Gravenbrakel-Charleroi in beide richtingen. Ook daar zijn meerdere treinen afgeschaft.

Vanavond om 22 uur start de 24-urenstaking van het spoorpersoneel.

1 Response to “Ontsporingen.”


  1. 1 lievewoordjes mei 19, 2008 om 3:32 pm

    Nog leuker:

    “BRUSSEL – Bij aanvang van de 24-urenstaking bij het spoor die vandaag om 22.00 uur start, zullen de treinen niet allemaal klokslag om 22.00 uur halt houden. De treinen die omstreeks 22.00 uur onderweg zijn, rijden in principe door tot het volgende station.”

    Reizigers in een stoptrein die de pech hebben dat hun trein niet om 22u in hun bestemming raakt, stranden dus in één of ander Vlaams boerengat? :s

    Ach ja, weeral een reden om een dagje verlof te nemen morgen 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Pekes en ertjes

Indien u iets op deze blog uit blik niet lust kan u dat altijd in de comments laten blijken. Alles wat hier zou verschijnen is slechts mijn persoonlijke mening, uiteraard heeft mijn werkgever daar niets mee te maken

Autrefois

Flickr Photos

RSS Viral Video Chart

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

%d bloggers liken dit: